Бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров, стана почетен гражданин на Хасково

17

Бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров, стана почетен гражданин на Хасково

Бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров, стана почетен гражданин заради заслугите му като треньор по тенис.

Бащата на тенисист номер 1 на България Григор Димитров, Димитър Господинов, беше удостоен със званието „Почетен гражданин“ на Хасково. Отличието бе връчено на треньора на тържествена сесия на Общинския съвет на днешния празник на града.

Димитър Господинов стана втория член от фамилията, който е носител на званието след сина си. Първата ни ракета Григор Димитров, който също е почетен гражданин на южния областен център от 31 януари 2014 година.

„Това е една чест наистина за мен, едно голямо признание“, каза Димитров, който беше удостоен със званието на празника на града.

„Да бъдеш почетен гражданин на Хасково е колкото престижно, толкова и задължаващо“, коментираха хасковлии.

И още:

„Винаги съм го чувствала този ден като празник на Хасково. Той е от много дълги години. Свързано е и с Богородица“.

„Трябва да милеем за него“.

„Да расте Хасково, да живее и да се разхубавява“.

„Григор имаше 40 процента разкъсване на мускула в раменната става. В момента обаче няма абсолютно нищо и затова може би това е една от причините да бъде освободен и да играе с по-голямо желание. Винаги, когато той се чувства добре на корта и когато представя най-доброто, винаги съм бил удовлетворен. Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. По всяка вероятно следващата му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември“, съобщи още Димитър Димитров .

СПОДЕЛИ В