Борисов: Българите се връщат от чужбина заради иновативните и високоплатени работни места

43

Българите се завръщат от чужбина заради иновативните и високоплатени работни места. Това коментира премиерът Бойко Борисов при откриването у нас на високотехнологична инвестиция на световна компания.

България продължава да привлича чуждестранни инвеститори, посочи премиерът при откриването на високотехнологичен инженеринг център за производство и разработка на софтуер за бъдещо развитие на автомобилостроенето:

„Доста българи, които са работили в чужбина подобна работа почват да се прибират по родните места и то в сфери, които могат само да ни радват“.

Целта на центъра в София е да се превърне във водещ Ай Ти глобален софтуерен доставчик на производителите на автомобили, като очакванията са, разработването на софтуер за бъдещо развитие на автомобилостроенето да постави България на световната карта на автомобилния бизнес:

„Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани служители. Българи, връщащи се заради вече добрите възнаграждения и прекрасното място, каквото е България за живот“.

СПОДЕЛИ В