Борисов в Египет с Каракачанов и малкия самолет,покани го президент Абдел Фаттах Ас-Сиси

48
Борисов в Египет с Каракачанов и малкия самолет, покани го лично президентът Абдел Фаттах Ас-Сиси
Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат с официални почести в Египет. Той публикува видео във фейсбук от пристигането си, малко преди 21 ч. българско време.
Поводът да посети арабската страна е официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.
В делегацията на България е и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.
В рамките на визитата си българският премиер ще проведе двустранна среща с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред. Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка като през годините двете страни поддържат активен политически диалог.
Заради посещението си в Египет Министерският съвет няма да проведе редовното си заседание утре. Премиерът Борисов няма да присъства и на представянето на кандидатурата на Емил Димитров за нов министър на екологията в парламента. Очаква се номинацията да бъде представена от вицепремиера Томислав Дончев, който обикновено се занимава с това.
Междувременно новата сесия на Народното събрание се очаква да започне напрегнато. Опозицията е готова да атакува в пленарна зала управляващите заради кризата в Перник и заради поредната рокада в правителството.
https://m.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2649345871960133/