Борисов: Да намерят начин да прегласуват избора на КРС и избират кандидата на Патриотите

118

Разпоредих да се намери начин за прегласуване на решението за КРС и на мястото на кандидата на ГЕРБ да гласуваме този на патриотите. Това каза от Александруполис премиерът Бойко Борисов, предаде  Агенция „Фокус“.

„Станала е грешка, тогава бях в Брюксел на Съвета. Не съм разбрал какво са правили. Поел съм ангажимент. Пред вас разпоредих на Дариткова да седнат и намерят начин. Нито ги знам коя е Анна, нито нищо“, отвърна министър-председателят.

Припомняме: Парламентът на 21 февруари избра Кристина Андонова – Хитрова за зам.-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС. Кандидатурата ѝ бе предложена от ПГ на ГЕРБ и „за“ нея гласуваха 119 народни представители, „против“ – 73 и „въздържали се“ – 10. За две места като членове на КРС се състезаваха четирима кандидати, но бяха избрани Анна Хаджиева, предложена от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ и Ердинч Хайрула( ДПС). Пленарната зала не подкрепи кандидатурата на Деница Златева, предложена от ПГ на „БСП за България“) и тази на Пеньо Пенев, предложен от „Обединени патриоти“. Именно парламентът е органът, който избира заместник-председателя и двама от членовете на Комисията за регулиране на съобщенията. Те се избират за срок 5 години

СПОДЕЛИ В