Борисов: Икономическата и финансова стабилност с резултат, интересът към България е голям

12

Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът присъства на откриването на четвърти завод на компания, произвеждаща изделия за автомобилocтроенeто. Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15 – 20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява позитивно и на БВП на страната.
„Инвеститорите благодариха на премиера Борисов и на цялото правителство за подкрепата. Благодарности не са нужни, това ни е работата, добре сме я свършили“, заяви премиерът Борисов. Той добави, че във Враца се прави още един завод с 1000 работни места. Новата инвестиция в Кърджали включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията им е открила общо 2500 работни места в България.
Помолен от медиите да коментира думите на турския посланик у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, премиерът Борисов заяви, че ще поиска още сега посланикът да изясни думите си, за да не стават спекулации и добави, че не му е работа да дава съвети. „Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно“, подчерта премиерът Борисов. Той обърна внимание, че в образованието има много ясни програми. „Който желае може да учи турски по всякакъв начин“, отбеляза премиерът и добави, че у нас младите хора учат много езици. „Колкото повече, толкова по-добре“, подчерта той. „Работа има колкото искате, но трябва квалификация. Затова въведохме и дуалното обучение, и курсове за преподготовка“, каза още министър-председателят.

СПОДЕЛИ В