Българинът  Дален Тодоров е избран за най-добър актьор за района на Вегас

19

Българинът  Дален Тодоров е избран за най-добър актьор за района на Вегас.

Младежът дошъл в Щатите когато бил само на две години,  тъй като майка му Гълъбина и баща му Румен се установяват в Атланта.

Вестникът на българите в САЩ и Канада „BG Voice“ разказа за младия ни сънародник Дален Тодоров, който е избран сред десетки номинирани за най-добър актьор за района на Вегас. Надпреварата („2018 Brodway World Las Vegas Awards”), организирана от най-престижното издание за театър в Америка „Бродуей уърлд”, съвместно с дигиталната платформа за гледане на различни постановки и мюзикъли „Бродуей HD”, се състояла в два кръга – гласуване от редакторите на двете медии и интернет вот на публиката. Интересното в случая е, че Дален е с корен от село Тополица, по линия на баба си Елена Тодорова, която в момента живее в Бургас, пише Блиц.

След двата кръга нашият сънародник, който е само на 18 години, е обявен за победител. Той грабнал приза за ролята си на Скапен в пиесата „Хитринките на Скапен”. „Чувствам се страхотно, радвам се, че спечелих”, казва талантливият Дален за спечеленото признание пред американски медии. Пиесата, в която той играе, е същата, в която великата Стоянка Мутафова прави своя дебют в България преди много години.