България с бронз в отборната надпревара на европейското по художествена гимнастика в Баку

11

България с бронзов медал в отборната надпревара на европейското по художествена гимнастика в Баку.

България спечели бронзов медал в отборната надпревара на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. След много оспорвано и трудно състезание националният отбор индивидуално (жени) и ансамбъл (девойки) успяха да се преборят и  да защитят отличието си от шампионата на Стария континент преди две години в Будапеща, като събраха сбор 202.075 точки.

За съжаление това не беше състезанието за ансамбъла ни девойки, който е дебютант на форум от такъв ранг. Момичетата не издържаха на напрежението и допуснаха грешки и в двете изигравания (с пет ленти и с пет обръча), които ги отпрати на 12-то място в многобоя с резултат от 35.850 точки.

Това неубедително представяне обаче, беше компенсирано от блестящата игра на Катрин Тасева и Боряна Калейн, разбира се подкрепени от своя капитан Невяна Владинова.

Шампион в отборната надпревара с актив от 216.225 точки е състава на Русия. Среброто стана притежание на тимът на Беларус с 206.000 точки.

Шестицата допълват Италия с 192.750 точки, Украйна с 190.950 точки и Азарбайджан с 185.675 точки.

Утре европейското първеенство завършва с финалите на уредите. При жените имаме участие в седем финала Боряна Калейн ще играе в тези с топка, обръч и лента, Катрин Тасева ще я видим с топка, бухалки и лента, а Невяна Владинова в този с обръч. За съжаление ансамбъл (девойки) не успя да намери място сред най-добрите осем в нито една от двете композиции.