Гечев: Има сериозни аргументи Сергей Станишев да е в европарламента

43
Румен Гечев, снимка к3

Конгресът определя правилата за номинациите за европейските избори. Въпросът е как БСП да се мобилизира, за да спечели европейските избори, но уставът е такъв, че предложеният идват в Националния съвет и няма как да бъдат скрити. И БСП трябва да търси най-доброто, за да спечели изборите.

Това каза Румен Гечев от БСП в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Има сериозни аргументи Сергей Станишев да е в европарламента, но това е лично мое мнение, каза още социалистът.

На въпрос, ако трябва да избира между номинациите на Деница Златева и Сергей Станишев, Румен Гечев отговори: „Ще Ви отговоря по този начин: Когато сега разглеждаме листата за Европарламента, ще бъде добре всички кандидати на една страничка да напишат, какво са направили до момента. Няма значение кой какви позиции е заемал на международното поле или тук. Важно е, каква му е квалификацията, какъв му е опитът”. „Моето мнение е, че гласуването трябва да бъде тайно. Тъй като това ще освободи хората от всякакви влияния и те ще могат да гласуват по съвест. Защото от това гласуване в Националния съвет ще зависи, как ще се представи БСП”, подчерта Гечев, в отговор на въпрос, дали гласуването за номинираните кандидати от БСП трябва да бъде явно или тайно.

„Въпросът за БСП не е личностен, той не е точно , кой против кого е или какви лични планове има. Въпросът е, че ако ние… а ние искаме да спечелим предсрочните парламентарни избори, искаме да се представим много добре през есента на местните избори, за да стане това, ние трябва да спечелим изборите за Европарламента”, каза още проф. Румен Гечев.

Ще бием ГЕРБ и на предстоящите европейски избори и на предсрочните избори,

категоричен бе Румен Гечев.