Гешев:До момента испанските власти не са поискали от нас информация за къщата в Барселона

24

До момента испанските власти не са поискали от българската прокуратура информация по разследването за луксозната къща в Барселона. Това заяви в Кричим главният прокурор в отговор на журналистически въпрос докъде е стигнал казусът и има ли образувано досъдебно производство. Иван Гешев участва в специализирана акция за борба с битовата престъпност в малките населени места.

По думите на главния прокурор специализираната прокуратура ще прецени дали да образува досъдебно производство по случая Барселона.

Иван Гешев – главен прокурор: Ние нямаме притеснения да разпитаме абсолютно всеки. Ние имаме хиляди проверки и при всички проверки независимо дали става въпрос за министър или за министър – председател, или за лица, които имат някакъв имунитет първо спазваме закона и не делим хората на това дали са министри, министър-председатели, дали са депутати, дали са лица с имунитет, дали са богати или изключително богати хора или социално слаби, единственият критерий е дали е спазен закона или не е.

Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус. При проведената днес акция срещу битовата престъпност в пловдивско са арестувани 15 души.

Ивайло Иванов – главен секретар на МВР: Лица има отведени, всички са криминално проявени, много бързи производства.

Румен Попов – окръжен прокурор на Пловдив: Те са по линия на незаконен добив на дървен материал, търговия с цветни метали, държане на акцизни стоки без бандерол, управление на МПС вследствие на употреба на алкохол и упойващи вещества, в този сегмент са.

Целта на тези акции е в края на годината битовата престъпност да е на много по-ниски нива, отколкото сега – коментира главният прокурор.

СПОДЕЛИ В