Григор Димитров победи сравнително лесно на турнира в Акапулко – 6:3, 6:3 Дамир Джумхур

39

Григор Димитров победи сравнително лесно на турнира в Акапулко – 6:3, 6:3 срещу Дамир Джумхур.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров успя да победи сравнително лесно на старта на турнира в Акапулко – 6:3, 6:3, срещу Дамир Джумхур. Това е петата победа на българина срещу Джумхур.Следващият противник на Димитров ще е коварния левичар от Франция Адриан Манарино.

Григор Димитров не показа най-добрия си тенис в мача от първи кръг в Акапулко срещу Дамир Джумхур, но стори достатъчно, за да открие участието си с победа в последователни сетове. Българинът се наложи над опонента си с 6-3 6-3 за малко повече от час.

Бившият №3 вкара едва 44% от първите си сервиси, но пък когато началният удар намираше целта от първия път, точката почти винаги (в 24 от 26 случая) завършваше в негова полза.

Допусна осем двойни грешки и бекхендът често не намираше целта, но играта от форхенд бе на ниво, което му носеше предимство в повечето разигравания. Джумхур така и не предложи истинско предизвикателство за шампиона от 2014 г. и той стигна до успеха по комфортен начин.

В интервюто си на корта след победата Григор сподели, че условията са били тежко – температурите в Акапулко са високи, а слънцето покриваше само отделни части от корта, което понякога пречеше на състезателите да виждат ясно топката. Във втори кръг Димитров ще играе срещу Адриан Манарино, който надигра Камерън Нори с 2-6 6-3 6-3.