Желязков: Има недоволство, но има най-щедрият проектобюджет, има рекорден БВП

42
Росен Желязков, снимка Нова тв

Има разнородни причини за недоволството и протестите, адресирани и неадресирани, коментира транспортният министър Росен Желязков в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”.

Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са разнородни.

Някои от тях са адресирани – като протеста на майките с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.  Други са неадресирани, като тези за цените на горивата, защото тук е ясно, че правителството няма отношение за процеси, които се случват извън страната.

Това е създаване на предпоставеност за усещане за кризисна ситуация, която може би търси ескалация на напрежението особено зимата, когато се очаква сметките да скочат

„. Това коментира в студиото на „Здравей, България” министърът на транспорта Росен Желязков по повод масовите протести, които блокираха страната в неделя.

 Има недоволство, призна той. От друга страна има и обективни фактори, които казват следното –

правителството изпълнява програмата си,

посочи още министърът. 

„50-60% от населението не гласува, защото не вярва в нито една власт. В такъв случай недоволството е повече от доволството. Но аз, като човек от правителството, не мога да не оценя, че правителството изпълнява програмата си. Когато правителството изпълнява програмата си, тогава недоволството е по принцип, то не е адресирано към неизпълнение на ангажиментите „, обясни министърът на транспорта. Според него предпоставки за криза няма.

Правителството е дало ясно разяснение как ще се вдигат доходите в своята програма, каза той. Нито има правителствена криза, нито има парламентарна такава, заяви Росен Желязков. Има най-щедрият проектобюджет, има рекорден брутен вътрешен продукт, каза още министърът на транспорта. 

Той коментира оставките и скандалите в БДЖ. В ДАНС е изпратен предварителният одит от служител на БДЖ. Назначил съм одит на министерството, който ще приключи до края на месеца. Проблемите на БДЖ не са малко, те са свързани основно с обществените поръчки и планирането и забавянето на ремонтите, коментира министърът.

Назначил съм одит на министерството, който ще приключи до края на месеца.

Проблемите на БДЖ не са малко, те са свързани основно с обществените поръчки и планирането и забавянето на ремонтите,

коментира министърът на транспорта.

СПОДЕЛИ В