Карадайъ:Системните партии да се обединим за национални приоритети и програма за развитие

12

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призовава основните, системните партии да седнат на масата и да се обединят около национални приоритети и програма за развитие на страната.

Ако има национално отговорни партии, да седнем на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата,

апелира Карадайъ в словото си на митинг в родопското село Барутин.

Според лидера на движението е необходимо да се очертаят и дефинират националните приоритети и едва след това да се търси решение за „политическата и парламентарната криза в страната“. Тази политическа криза няма решение от модела „стани да седна“, смята Мустафа Карадайъ.

Десет години държавата ни е в състояние на инерция, защото няма визия и приоритети за развитието на страната,

заяви председателят на ДПС. По негова оценка, от една страна, има парламентарна криза, а от друга „сме на ръба на политическа криза“.

В анализа си на политическата обстановка Мустафа Карадайъ определи като  „шизофренна“ политиката в нашата страна на разминаването в позициите на български политици при подкрепата на европейски резолюции и в действията им в страната. „Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България,“ допълни Карадайъ. Според него „за тях по-голяма ценност са национализмът и националистите, а не демокрацията, не европейските ценности“.

Идват тези уж европейци, говоря за ГЕРБ, били за европейско развитие на страната, да ни лъжат, за да ни вземат гласа,

допълни лидерът на ДПС. Той визира в словото си и „другите“,  които се опитват да пречат за постигането  на целите от Консултативния съвет по национална сигурност, вместо да покажат, че „не са онези от онова време“.

Мустафа Карадайъ заяви, че няма да позволят нито на едните, нито на другите в опитите им за противопоставяне.
Тази политическа криза има решение от ясна визия за развитието, ускореното и догонващо развитие на страната, смята Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС, представители на ръководството на движението и депутати участваха във възпоменателен митинг в памет на събитията в Барутин около възродителния процес през 1972 г. „Демокрацията се извоюва  включително с жертвата на нашите герои , но тя не е веднъж завинаги даденост. Ние всеки ден, всеки час, всяка минута, трябва да се борим, за да я съхраняваме и да я защитаваме в нашата родина“, каза пред множеството Карадайъ.,цитиран от бта.

СПОДЕЛИ В