Като пазител на същината на нацията Борисов отличи Михайлов със“Св. Паисий Хилендарски“ 

7

Като дух пазител на същината на нацията Борисов награди Васил Михайлов с държавната „Св. Паисий Хилендарски“

На церемония в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов награди актьора Васил Михайлов с държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ за 2018 година.

„Васил Михайлов е изключителна личност не само в киното и в театъра, а и като дух пазител на същината на нацията“, каза на церемонията министърът на културата Боил Банов. „Щастлив съм, че тази точно награда ме споходи и най-много ме радва, че ме включвате в отбора на най-големите майстори в изкуството и културата. Аз все още съм на кон, не към слязъл от коня. Заповядайте в театъра, защото още играя на живо в няколко спектакъла в три театъра“, каза Михайлов.

„Този път наградата е дадена на един от любимите ми артисти – той е един народен будител, особено с Петко Войвода, допринесъл е много за възпитанието на нацията и оценката му я е дал народът“, каза премиерът Бойко Борисов.

„В новия бюджет сме заделили 20 милиона лева повече за култура, а целево даваме и други пари. Възходящата тенденция продължава и дай Боже дълги години да си на сцената“, обърна се Бойко Борисов към Васил Михайлов.

Годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ е учредена с постановление 149 от 2000 г.