Кой е мениджър на годината, наградата връчи президентът Радев

38

Кой е мениджър на годината, наградата връчи президентът Радев

С наградата „мениджър на 2018 година“ беше отличен изпълнителният директор на мобилния оператор А1 – Александър Димитров. Той получи приза лично от президента на България Румен Радев с посланието, че именно бизнесът, който работи на светло трябва да получава високи оценки.

Тази година специални награди в едноименния конкурс бяха раздадени още в категориите – мисия в полза на обществото, инициативи за развитие на регионите и избор на зрителите.

Конкурсът се провежда за 11-и път и до финал се допускат само 10 ръководители на компании, които работят активно в България. Те трябва да преминат през 3 кръга на съревнование, преди да бъде определен победителят.

Румен Радев, президент на България: Бъдещето принадлежи на онези ръководители, които успеят да съчетаят науката за мениджмънта с изкуството на лидерството. Държавата е длъжник на българския бизнес по отношение на правила, предсказуемост, законност, но нека ви напомня, че и българският бизнес е длъжник на нашите граждани по отношение на заплащане.

„Когато говорим за български бизнес, искам да направим едно ясно разграничение, защото за мен има два типа бизнес – единият се фокусира почти изцяло в търсене на подходящи хора сред онези, които разпределят публични средства. Другият – върху ефективен мениджмънт, иновации, конкурентоспособност. Първият ражда несправедливост, корупция, задушава качеството, отдалечава ни от модерния свят и води надолу цялото общество. Вторият движи напред българската икономика, инвестира в обучение и квалификации на служителите, който постепенно, но неотклонно модернизира България и ни води в лидерството в Европа. Него трябва да подкрепяме и като държава, и като общество“, с тези думи Радев се обърна към финалистите в конкурса.

Десетте финалисти на 11-то издание на конкурса управляват компании, чиито приходи надхвърлят два милиарда и половина лева през миналата година. Десетте финалисти представляват телекомуникациите, застраховането и финансите, информационните технологии, добивната и хранително-вкусовата промишленост, транспорта и логистиката.