Курц и Сорос обсъдили Централноевропейският университет да е във Виена

13

Курц и Сорос обсъдили Централноевропейският университет да е във Виена.

Американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос и австрийският канцлер Себастиян Курц са обсъдили пренасянето на Централноевропейския университет от Будапеща във Виена, пише електронното издание Hungary Today.
Двамата са обсъдили детайли за пренасянето на учебното заведение във Виена, след като то бе принудено да напусне Будапеща, пише австрийският ежедневник Kurier.
Следдипломните курсове по политически науки, журналистика и международни отношения ще могат да се записват в австрийската столица от следващия зимен семестър.
Освен това Сорос и Курц са обсъдили въпроси от международната политика, включително миграцията и Брекзит, отбелязва изданието. Независимо, че двамата са на доста различни позиции, в съобщение от канцеларията на Курц се казва, че „е важно да се разговаря с хора, с които не сме съгласни за всичко“.
Както се твърди, двамата са се съгласили, че Брекзит е злощастен, а „твърд“ Брекзит трябва да бъде избегнат. Междувременно, според EUobserver, те са изразили „доста различни възгледи“ за миграционната политика.
Сорос ще се срещне и с Хайнц Фасман, министърът на образованието и науката на Австрия, за да разговаря с него по технически въпроси, като например акредитирането на дипломатите от Централноевропейския университет в Австрия и преместването на служителите на учебното заведение от Будапеща във Виена.

СПОДЕЛИ В