Кутев: Не се чувствам като опозиция в БСП, можем да спечелим кметското място в София

6

В никакъв случай не се чувствам като опозиция в БСП. Нямам проблем и с това, че вече не съм зам.-председател на парламентарната група на партията.

Това каза в студиото на “Плюс-минус“ по Нова телевизия народният представител от опозицията Антон Кутев.

,,БСП е ключова партия в политическото пространство със своята 130-годишна история, въпреки че в последно време залитнахме повече към популизма. Въпреки това смятам, че можем да спечелим кметското място в София и не само там. Смятам, че ако проведем една добра кампания имаме реални шансове за спечелване на столицата“, коментира Кутев.

По думите му оттеглената оставка на Корнелия Нинова е добър избор, защото идеята за вътрешнопартийни избори преди местния вот не би била добра. Той посочи още, че Мая Манолова би била силен избор, ако се кандидатира за кмет на София.

,,Разбира се, че Манолова ще има подкрепата на БСП, ако се кандидатира, но аз държа на силните хора, които са излезли от партията, за да ги държим близо до нас като Илияна Йотова, Мая Манолова, Сергей Станишев – това са все силни леви хора, които са се доказали извън БСП и имат голям авторитет“, обясни той.

Според Антон Кутев намаляването на партийната субсидия на 1 лев е безспорен удар върху опозицията преди местния вот наесен и допълни, че основният проблем тук е, че всички партии ще станат зависими от бизнеса.

СПОДЕЛИ В