Меркел изслуша седнала химните на Германия и Дания при срещата с датския премиер в Берлин

9

Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания при срещата си с датския премиер в Берлин.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател в Берлин, съобщава „Ди велт“. За трети път в рамките на три седмици германският канцлер получи пристъп на треперене по време на срещата си в Берлин с премиера на Финландия Анти Рине. Въпреки че продължи около минута, той беше по-силен от предишните, припомня БГНЕС.
Изданието посочва, че пристъпите на треперене се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. По тази причина двете с министър-председателя на Дания изслушаха седнали химните на двете държави, като протоколът е претърпял промяна по настояване на германския канцлер.

Самата Меркел коментира здравословното си състояние. Тя обясни, че следи здравето си и се отнася отговорно към него.

„Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си“, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания Мете Фредериксен.

В отговор на въпроса на журналисти какво чувства с приближаването на 65-тия й рожден ден, който канцлерът ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че „ясно осъзнава, че хората остаряват“.

„Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни. Всичко има своите добри страни“, каза тя.

По-рано канал N-tv показа кадри от срещата на Меркел с президента на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, на които тя изпада отново в силен пристъп на треперене. Подобно нещо се случи с Меркел по време на срещата й с украинския президент Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с дехидратация. Според нея, след като пила вода, тя се почувствала много по-добре.

В сряда по време на срещата на канцлера в Берлин с министър-председателя на Финландия Анти Рине настъпи друг тремор. Атаката продължи около минута, но беше по-слаба от предишните.

Телевизионният канал N-tv излъчи кадри от срещата на Меркел с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, по време на която тя получи силен пристъп на тремор. В анолигчна ситуация изпада и по време на разговорите си с президента на Украйна Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с обезводняване и заяви, че след като е пила вода, се е почувствала по-добре.

СПОДЕЛИ В