Мутафова: Няма да слизам от сцената,да правиш комедия не е лесно, но я нося у себе си

14

Стоянка Мутафова отново на сцена. Пред NOVA тя каза, че няма намерение да си дава почивка и опроверга информациите от преди дни, че слиза от театралната сцена за кратка пауза. Следващият спектакъл “Госпожа Стихийно бедствие” е на 22 ноември в театър “Сълза и смях”.

„Имам една рана на крака, която много мъчно заздравява. Играла съм и болна, никога не съм се пазила. Нямам и намерение, но не бива да предизвиквам съдбата“, каза великата актриса.
Тя беше категорична, че не е имало моменти, в които да иска да се оттегли. Изкуството никога не ѝ е омръзвало. „Никога не съм искала почивка от театъра, не ми омръзва. От дете обичах театъра и да правя театър“, казва актрисата.

„Не е по-лесно да играеш комични роли, не смъкват авторитета на артиста“, допълва тя. Да правиш комедия не е лесно, казва още актрисата и смята, че носи комедията у себе си.

Малко са комедийните артисти по света и у нас, казва още Мутафова.

Не обичам да ходя по магистрали, аз вървя по планински пътечки, по които шипката ме дере, и тогава правя роли.

Ако тръгна по магистралите както повечето хора правят, не излиза нищо при мен“, казва метафорично актрисата. В отговор на въпрос да се опише с една дума, Мутафова казва „Понякога сама се питам коя съм. Хората ще кажат. Аз знам само, че съм артистка, нищо друго“.

СПОДЕЛИ В