Надал: Не мога да взема участие в Лондон, ще се оперирам, за новия сезон ще съм готов

6

Рафаел Надал няма да има възможността да си върне първото място в световната ранглиста. Причината е предстояща операция на глезена. Хирургическата интервенция ще се състои в Барселона. Самият тенисист обяви тежкото решение в социалните мрежи.

„За съжаление, проблемът, който имах в коремната област миналата седмица в Париж и все още го имам, ме възпрепятства от участие в турнири. Ще се възползвам от това да направя операция на глезена. Не мога да взема участие в Лондон, но се надявам за новия сезон да бъда в оптимално състояние.“, написа Надал в обръщение към своите фенове.

Новак Джокович, който в момента заема първата позиция ще завърши със сигурност като лидер в края на 2018 г. Роджър Федерер е на повече от 1500 точки от сърбина, а Надал няма да играе на финалния турнир за сезона в Лондон. Мястото на Рафа в надпреварата в британската столица ще бъде заето от американеца Джон Иснър.

 

Снимка фейсбук профил Рафа Надал

Така са ясни всички участници в Лондон: Джокович, Федерер, Александър Зверев, Андерсън, Чилич, Тийм, Нишикори и Иснър. Резервите са шампиона от Париж Карен Хачанов и Борна Чорич.

СПОДЕЛИ В