Нинова: Слушайки Манолова какво говори за управлението на София, движим се в една посока

22
Корнелия Нинова, снимка бнт

Упълномощихме БСП – София за среща с Мая Манолова, за да се намерят общите точки и политики от платформата ни за местните избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг, предаде Агенция „Фокус“. „Конференцията на Софийската градска организация се провежда. Дотук информация за решения: основните партийни организации в София бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях до конференцията, до днес са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури – на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура.

Конференицията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

При гласуването имаше само двама въздържали се. Взехме още едно решение. Тъй като конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното – политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи“, заяви още Нинова. На въпрос, ако не се намерят общи точки, дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: „Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променяно, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа – движим се в една посока“, допълни още Нинова.

БСП – София подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за водач на листата общински съветници, предаде Агенция „Фокус“. Това реши Софийската градска конференция, която заседава днес. За кандидатурата на Манолова са гласували 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единодушно.