Обама: Американците да отхвърлят лидери, които насаждат омраза

7

Бившият американски президент Барак Обама реагира на масовите убийства в Тексас и Охайо с призив към американците да отхвърлят лидери, които насаждат омраза. Позицията на Обама беше публикувана в Туитър непосредствено след обръщението на Доналд Тръмп по повод трагедиите, при които загинаха 31 души. В публикацията в Туитър Барак Обама не назовава по име Доналд Тръмп.

Докато беше в Белия дом, Обама се опитваше многократно да въведе законодателство, което да затяга контрола върху оръжията.

В обръщението си към нацията вчера Доналд Тръмп поставя акцент върху реформата на психичното здравеопазване, като заяви, че то отнема животи, а не оръжията. След речта на Тръмп пред сградата на Националната оръжейна асоциация в Бруклин, Ню Йорк, се състоя бдение и протест, а скандиранията бяха срещу американския президент.

Доналд Тръмп ще посети днес Ел Пасо, Тексас, където загинаха 22 души, съобщи кметът на града Дий Марго.

„Ще поискам от президента да подкрепи усилията ни с всички федерални ресурси. Възстановяването ни не е лека задача. Заедно ще се изправим след тази трагедия“.

Ел Пасо е роден град на един от кандидатите за президент от Демократическата партия – Бето Орурк – бившият конгресмен от Тексас. През последните дни той води яростна кампания срещу президента Доналд Тръмп и го обвинява, че неговата антиемигрантска риторика е в основата на масовото убийство.

СПОДЕЛИ В