Областните управители на Пловдив и Хасково-кандидати за кмет, жена избра ГЕРБ за Русе

23

Областните управители на Пловдив и Хасково ще са кандидати за кмет, жена е кандидатът на ГЕРБ за Русе

ГЕРБ обяви имената на кандидат-кметовете си за Пловдив, Русе и Хасково

Те са избрани на заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Областният управител Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, съобщиха от изпълнителната комисия на партията. Диана Иванова пък влиза в надпреварата за кметския пост в Русе. В момента тя е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по „Автоматизация на производството“ от РУ „Ангел Кънчев“. Освен това през 2018 г. е отличена с наградата „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители, притежава и грамота „Посланик на Русе“ за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на града и утвърждаването му като модерен и културен европейски център. Присъдено й е и почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на МОН.

Димитров е завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като бакалавър по „Спортна икономика“, след което защитава магистратури по „Психология“, „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“. Награден е от министъра на отбраната с медал за принос към Министерството на отбраната, а през 2015 г. е отличен с най-високото църковно отличие „Св. Апостол Ерм“. Той е и дългогодишен състезател по баскетбол, а от 1994 г. до 2007 г. е президент на БК „Академик“ – Пловдив.

Настоящият кмет на града под тепетата Иван Тотев остава областен координатор на ГЕРБ.

Кандидатът на партията за кмет на Хасково също е сегашният областен управител Станислав Дечев. Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ „Земеделие” – Хасково, бил е и общински съветник.