Папа Франциск: Не можем истински да говорим за устойчиво развитие без солидарност

10
Папа Франциск, снимка фейсбук Pope Francis

Не можем да мислим за устойчиво развитие без солидарност, заяви папа Франциск в послание до Световната правителствена среща на върха в Дубай.

Във видеопосланието от Ватикана папата поздрави участниците във форума и припомни за посещението си в Обединените арабски емирства миналата седмица. „Видях една модерна страна, която гледа към бъдещето, без да забравя за корените си“, заяви Светият отец. „Видях също как дори в пустинята цветята поникват и растат. Завърнах се у дома с надеждата, че много пустини по света могат да разцъфнат така“, добави той, цитиран от БТА.

Обръщайки се към участниците в срещата, той заяви, че мисли за тях и техните ангажименти през тези дни. „Вие сте изправени пред фундаментални въпроси, включително политически предизвикателства, икономическо развитие, опазване на природата и използването на технологиите.

„Не можем истински да говорим за устойчиво развитие без солидарност“, изтъкна папа Франциск, който пожела Бог да благослови ангажимента на участниците в срещата „за по-справедлив и благоденстващ свят“.

СПОДЕЛИ В