Радев и Радева отиват на официално посещение в Унгария по покана на президента Янош Адер

15

Радев и Радева отиват на официално посещение в Унгария по покана на президента Янош Адер.

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария по покана на президента на страната Янош Адер на 13 и 14 юни. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Българският президент и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от президента Адер и съпругата му Анита Херцег. В президентския дворец двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария, след което ще дадат съвместна пресконференция.
Сред акцентите в разговорите на държавния глава в Будапеща ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността и миграцията, както и двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, туризма, културата и образованието. Президентите на България и Унгария ще обсъдят перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО.
Освен разговорите с унгарския президент Янош Адер са планирани и срещи с министър-председателя Виктор Орбан, както и с председателя на парламента Ласло Кьовер.
В Будапеща президентът и съпругата му ще проведат среща с представителите на българската общност в Унгария.

СПОДЕЛИ В