Райчев: С всеки удар по Радев, Борисов се приближава до политическия си край

23

Бойко Борисов винаги е разчитал на личния си чар. Явно в случая със срещата с Доналд Тръмп не сработва. Това не е успех, тъй като той измести президента в това посещение в ООН. Това каза социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин”. 

Президентът е в много изгодно положение в конфликта с ГЕРБ. Към него има по-малко критики и има по-висок рейтинг. Това е сблъсък на политики. Българските президенти винаги правят две неща – първо събарят премиера после правят партия. Партиите им, обаче не бележат големи резултати. За България това не е добре. С всеки удар по Радев, Борисов се приближава до политическия си край. Той няма как да събори президента, прогнозира социологът. 

Догодина имаме два пъти избори. Планът на коалицията да оцелее до 2019 година  не ми се вижда реален,

заяви още Андрей Райчев. По думите му коалиционните партньори не могат да постигнат повече от това, което имат сега. За Борисов е страшно важно да е в ситуация, в която да може да маневрира. Той няма да се съгласи да управлява, ако се почувства заграден. Борисов няма да управлява, ако не чувства властта, каза още Андрей Райчев.

СПОДЕЛИ В