Световноизвестният цигулар Васко Василев от Плевен започва националното си турне

6

Световноизвестният български цигулар Васко Василев от Плевен започва националното си турне.

Плевен е първият град от тазгодишното национално турне „Passion Flamenca 2019“ на световноизвестният български цигулар Васко Василев. Това съобщават организаторите на музикалното събитие в мрежата на „Ивентим“.
Виртуозният инструменталист ще се изяви първо в зала „Емил Димитров“ на 150-годишното плевенско читалище „Съгласие 1869“, която според музикални експерти е с най-добрата акустика в града.

Концертът в Плевен е предвиден за 10 ноември /неделя/ от 19.00 ч., след което музикантът ще продължи до 27 ноември – общо в 15 български градове с 15 концерта.
Верните му фенове в Плевен вече си купуват билети чрез „Ивентим“ – седем месеца преди гастрола, за да са сигурни, че ще си осигурят места. Още се помнят трудностите да се намери билет за концерта на цигуларя през 2011 г., когато той отново от Плевен стартира националното си турне. Тогава поради изключителния интерес, за радост на публиката бяха пуснати зрители в салона и по време на репетицията преди концерта.
Обичаният от публиката изпълнител е роден в София и още петгодишен свири пред публика, на седем е солист на Българския камерен оркестър в зала „България“, а две години по-късно записва плоча със Софийската филхармония. Удостоен е с много престижни награди и отличия. На 23 години е станал най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон.
Кръгът на почитателите на Васко Василев е много голям, защото той изпълнява освен класически произведения и музика с по-модерно звучене. Занимава се и с преподавателска работа.

СПОДЕЛИ В