Станишев пред превозвачите в Брюксел: Да работим заедно,вашата емоция ни мотивира

65

Транспортната комисия на Европарламента е отхвърлила компромиса, поискан от българските превозвачи, предаде Канал 3. Въпреки демонстрацията под прозорците на Европейския парламент, депутатите приеха част от текстовете, които ощетяват нашите превозвачи.

На площад „Люксембург“ българските превозвачи настояват за отхвърляне на пакета „Макрон“. Те са подкрепени от свои колеги от Румъния. Двете страни заедно с Литва, Полша, Словения, Унгария и Хърватия се обединиха в декларация срещу мерките в пакета.

Протестът е мирен, не се предвижда затваряне или блокиране на улици. Част от протестиращите дойдоха от България, други от райони около белгийската столица. Близо до протеста са разположени 10 тежкотоварни камиона, колкото са разрешили белгийските власти.

Пред протестиращите ето какво заяви лидерът на Партията на европейските социалисти и български евродепутат Сергей Станишев:

Това е важно за България, за Румъния , за секторите, които вие представлявате, за това да се чувстваме равноправни европейци. Има обаче уроци, които да извлечем от тази ситуация.

Първият урок – че всеки един проблем, който потенциално възниква за нас трябва да го решаваме комплексно и да го хващаме отначалото, а не да правим усилия в последния момент , защото тогава рискът е много голям.

Вторият урок- че когато действаме заедно с нашите приятели от Румъния и другите страни, които са в същата ситуация, тогава можем да постигаме цели. Трябва да работим заедно и системно.

Третият урок- трябва да се готвим отдалече за промени, които се случват, защото за всички нас като български, румънски евродепутати вашите права като работници са много важни. – вашите заплащане и условия на труд и трябва вашите права да бъдат защитени.

Искам да ви благодаря за вашата подкрепа, защото тя  ни даде емоция, много силна мотивация да убеждаваме други хора , да се борим да постигнем този резултат, който искаме.

СПОДЕЛИ В