Стойнев: Хората са уморени от управлението на ГЕРБ,имаме неадекватно Външно министерство 

23
БСП има много възможности на местните избори, хората са уморени от управлението на ГЕРБ. Това заяви в „Денят на живо с Наделина Анева“ депутатът от БСП за България Драгомир Стойнев за шансовете на социалистите на Местни избори 2019.
Запитан от водещата Наделина Анева дали финансирането на социалистите изпитва затруднения както заради орязаната държавна субсидия до 1 лв. на действителен глас, така и за евентуално отдръпване на големите спонсори, зам.-председателят на ПГ на БСП посочи:
„Първо, за начина на финансиране на политическите сили, сте безспорно права – смятам, че това бе добре организирана акция на управляващите и със субсидия с 1 лв. решиха да се разправят с БСП. Но стиснахме зъби, намалихме нашите разходи, за съжаление намалихме и хората. А спонсори, финансирали БСП, аз лично не познавам – това е някаква пропаганда“, заяви Драгомир Стойнев.
За шпионския скандал депутатът изрази мнение, че прилича на атака срещу свободата на сдружение. „В „Русофили“ има хора и от „Атака“, и от ГЕРБ. Не приемаме, когато интелектуалци, журналисти, ги призовават на разпит с белезници. Не приемаме и че точно на 9 септември става – според мен можеше да се избегне, можеше да бъде на 10 септември“, посочи Драгомир Стойнев.
Той изрази съмнение, че обвиненият шеф на „Русофили“ Николай Малинов е имал достъп до класифицирана информация, за да бъде обвиняван за шпионаж. „Нека да бъдем спокойни, да оставим службите да си свършат работата, но като политик не мога да не се тревожа как се извършиха нещата. Имаме и едно неадекватно Външно министерство, което създава напрежение с Русия, което за мен е непонятно“, добави депутатът от БСП.
Драгомир Стойнев накрая изрази личното си мнение по повод избора на нов главен прокурор: „Лично на мен кандидатурата на Иван Гешев ми допада“, каза той.
СПОДЕЛИ В