10% по-високи цени тази година на пакетите за почивка в Банско,очакват силен зимен сезон

8

С около 10% по-високи цени тази година на пакетите за почивка в Банско,очакват силен зимен сезон

С около 10% са се повишили тази година цените на пакетите за почивка в Банско през зимния сезон. Голяма част от хотелите вече са резервирани за Коледните и Новогодишните празници, съобщава bnt.bg.Очакват се най-много туристи от Сърбия, Израел, Северна Македония и Украйна.

Хотелиерите в Банско очакват силен зимен сезон, както миналата година. Надяват се и на повече сняг. Казват, че през декември се увеличават и българските туристи, които идват в курорта, заради повечето почивни дни. До края на ноември туристите, които желаят да посрещнат празниците в Банско могат да ползват до 10% намаление при направата на резервация. Тази година цените, както на нощувките, така и на кувертите в заведенията са по-високи, заради по-големите разходи, които имат хотелите и ресторантите, твърдят собствениците.

Нощувката в четиризвезден хотел в Банско за Нова година е около 300 лв. без включена празнична вечеря. А пакетите за три нощувки за двама възрастни и едно дете варират от 1500 до 3000 лв., в зависимост от категорията на хотела и услугите, които предлагат.

Надежда Атанасова – мениджър в хотел: Гала вечерята включва 4-степенно меню и програма, която има фолклорна програма. Други изпълнители, шоу програма, танци и диджей.

В цените на хотелите е включено и ползването на СПА услуги. Собственици на механи обаче се оплакаха, че все още нямат резервации за Нова година. Кувертите там варират от 80 до 150 лв., а менюто включва традиционна местна кухня.

Антон Тонев – собственик на механа: „Чомлеци, джолани, такива домашни работи, които се готвят. Пробвали сме така всяка година с по-екзотични неща, но всеки си иска малко по-традиционното, което си остана.“

Емил Крумов вече няколко пъти идва да почива в Банско, казва, че е доволен от обслужването, затова е търсил и оферти за Нова година от сега.

Емил Крумов „Гледали сме ги, но са скъпички доста.“

Малко по-ниски са цените на нощувките за празниците в Разлог и Добринище, както и в къщите за гости в селата в района.

Много от хотелите вече са пълни и за студентския празник. Цените на кувертите са от 25 до 50 лв. без нощувка. А до края на ноември всички, които карат ски, могат да се възползват и от по-евтини карти за лифта.

СПОДЕЛИ В