Танева: Къща за гости на екс зам.министър Манолев не функционира,дадена на прокуратурата

71

Къщата за гости на Александър Манолев не функционира като такава и е дадена на прокуратурата. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на брифинг по повод представянето на резултатите от проверките на 288 къщи за гости в мониторинговия период, финансирани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., предаде Агенция „Фокус“. „Аз съм в качеството си на министър и проверките на къщи за гости бяха извършени, на всички, които са в мониторинг и на тези за които беше поискано от представители на медиите. Всичко, което бе поискано от нас бе направено, без значение кой е бенефициента. Проектите, които се свързват с кметовете на общините Долна Баня, Луковит и Борино са от партия ГЕРБ“, заяви Десислава Танева. Тя подчерта, че не желае да политизира проверките. „Те бяха обективни спрямо всички, без значение от политическата сила. Установили сме всички, което ни влиза в правото, всичко останало, както за Велинград, така и за други кметове е само по медийни публикации“, посочи Танева. По думите й проверките са били извършени абсолютно безпристрастно. „Всеки, който е кандидатствал, той е имал някакъв бизнес план и проект и е искал да направи някаква инвестиция, за да осигури доход за себе си и за хората, за които е нает, трябва да може да се защити пред обществото, че е постигнал тези цели. Аз не съм имала притеснение от медии за това“, подчерта министърът.
„По отношение на всички други публикации, относно бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев, къщата му за гости не функционира, като такава. Това бе установено и с нея се занимава прокуратурата. Това беше установено още от предната проверка“, каза още тя.
На брифинга стана ясно, че субсидията за 5-те къщи за гости, които не функционират като такива, е в размер на 4,5 милиона лева и ще бъде изисквана в този размер обратно.

СПОДЕЛИ В