Тотев: Няма да участвам в изборите за кмет на Пловдив през октомври,имам нужда от почивка

21

Няма да участвам в изборите за кмет през месец октомври. Това обяви пред журналисти кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Решението ми е категорично. Причината е, че 12 години работя за Пловдив и имам нужда от почивка. Бил съм районен кмет, областен управител и два пъти кмет на града. Точно сега е моментът – когато си на върха, когато се обърнеш назад и видиш какво си направил за града през последните 8 години.

Успях да направя Пловдив като една платформа, в която всеки да намери своето място и която всеки да надгражда.

Това, че няма да се кандидатирам за трети мандат, не означава, че няма да работя за Пловдив. Цял живот ще работя за града, тъй като изпитвам огромна любов към него. Всичко, което правя, го правя с огромно чувство за отговорност, с огромно желание и с огромна любов“, коментира Тотев.
„Невероятно е усещането да видиш как се промени Пловдив през всички тези години. Живея със самочувствието, че това са най-успешните мандати на Пловдив в новата история на града и че имаме най-успешното управление. Радостен и щастлив съм, че имах възможност да ръководя това управление. Благодаря на всички, които ще ме номинират на събранията на ГЕРБ за номинации за местните избори, но ще си направя самоотвод“, каза още кметът.
Инж. Иван Тотев подчерта, че

в развитието си Пловдив е като „спринтьор“ в сравнение с другите градове.

„Успехите се постигат с много усилия, с много скандали, с много непопулярни решения, които трябва да се взимат през този период. Никога не съм се страхувал да вляза в битка, да застана срещу който и да е, ако вярвам, че това, което се прави, е в интерес на града. За да стане всяко едно нещо в Пловдив хубаво, се е минало през много битки, през много накърнени чувства, през много емоции, много засегнати хора. Всичко това отнема много от моята енергия и затова ще си дам малко почивка. Никога, обаче, няма да спра да работя за града, има какво още да му дам“, коментира Тотев.
Кметът на Пловдив каза още, че има фаворит, който да заеме мястото му след местните избори през октомври, но не пожела да коментира повече. „Имам поглед върху всеки един от потенциалните кметове на Пловдив“, посочи Тотев.

СПОДЕЛИ В