Управителят на БНБ Радев предложи Миленков за подуправител Банков надзор 

18
Управителят на БНБ Димитър Радев

Управителят на БНБ Радев предложи Миленков за подуправител Банков надзор

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев е предложил на Народното събрание кандидатурата на Радослав Миленков за подуправител на БНБ – ръководител на управление „Банков надзор“, в изпълнение на изискванията на чл. 12, ал. 2 от Закона за Българската народна банка. Това съобщиха от Българската народна банка.
От институцията посочват, че Радослав Миленков е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация. „Той разполага с всички необходими качества за ръководител на управление „Банков надзор“ в БНБ, включително задълбочен поглед върху банковата система, практически знания за механизмите за осъществяване на банковия надзор, както и значителен управленски опит в няколко търговски банки“, посочват от БНБ.
„От месец ноември 2014 г. досега Радослав Миленков е председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В рамките на своя успешен мандат като председател на ФГВБ той поддържа добро сътрудничество с Българската народна банка, Министерството на финансите, банковата общност в страната и с други национални и международни институции. Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и световно стопанство с отличие, владее английски език и не членува в политически партии“, се посочва в съобщението.

СПОДЕЛИ В