Фандъкова: Все още не съм решила дали ще се кандидатирам за нов мандат 

6

„Все още не съм решила.“ Така кметът на столицата Йорданка Фандъкова отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат на кметските избори през есента в интервю за сутрешния блок на bTV.

„Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение“, каза тя и добави, че сега приоритетно гледа към текущите ремонти в столицата и строежа на метрото.

Запитана за казуса със спряното строителство на небостъргача „Златен век“ в кв. „Лозенец“, тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строеж е изтекло в края на 2018 г. Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, добави кметицата.

„Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона не важи за този обект“, заяви Йорданка Фандъкова. Въпросната промяна стана известна като „поправката „Артекс“.

Кметът коментира и ремонтът на ул. Граф Игнатиев. По думите ѝ тя все още е строителна площадка, на която се отстраняват нередности и предстои озеленяване. Наложило се да се намеси лично по въпроса с ограничителите между тротоарите и трамвайната линия, защото засягат сигурността на хората. ремонтът трябва да приключи до края на май, обяви Фандъкова

СПОДЕЛИ В