Хари в Единбург помоли да бъде наричан просто Хари, отказвайки се от титлата принц

23

Хари в Единбург помоли да бъде наричан просто Хари, отказвайки се от титлата принц

Принц Хари се върна в Обединеното кралство за първото събитие от последния кръг публични изяви, преди той и съпругата му Меган да се оттеглят от кралските си задължения.

Херцогът на Съсекс, който се премести със семейството си в Канада, пристигна в Единбург във вторник за среща с бизнес участниците в неговия проект за устойчив туризъм. Хари пристигна на гарата в Единбург с дънки и бейзболна шапка.

Принц Хари шокира присъстващите на конференцията като помоли да бъде наричан просто Хари, отказвайки се от титлата принц. Видеоклип с представянето му като „Хари“ на конференцията, стана изключително популярен в социалните мрежи.

“I want to help create a platform where all of us concerned about these issues can work together, where competitors can unite and incentivise a positive systemic change. There’s a reason why this hasn’t been tried before, but with our partners we have the best shot.” — Harry pic.twitter.com/AoMxxyyR9p

— Omid Scobie (@scobie) February 26, 2020

В петък той ще бъде в Лондон, за да се срещне с американския рок певец Джон Бон Джови, който записва специална песен за фондацията на принца за военни ветерани.

След това

Хари и Меган ще се присъединят към кралица Елизабет II на 9 март на събитие в Уестминстърското абатство, което се очаква да бъде последната им официална изява като кралски личности.

Отнемането на кралските им правомощия ще стане на 31 март.

СПОДЕЛИ В