Хиршер спечели Световната купа по ски-алпийски дисциплини за осми пореден път

3

Марсел Хиршер спечели Световната купа по ски-алпийски дисциплини за осми пореден път. Австриецът завърши трети в днешния слалом в Кранска гора, Словения, което бе достатъчно да завоюва Големия кристален глобус четири старта преди края на сезона.

Рамон Ценхойзерн спечели слалома с общо време 1:39.54 минути. Двуметровият швейцарец бе седми след първия манш, но направи много силно второ спускане и взе трета победа за Световната купа в кариерата си.

Втори в слалома завърши Хенрик Кристоферсен, който имаше солидна преднина след първия манш, но не успя да защити първото място и остана в подножието на върха с изоставане от 1,15 секунда след победителя.

Хиршер финишира с шесто време в първия манш, но със стабилно каране във втория се изкачи в призовата тройка и успя да си гарантира крайната победа в генералното класиране.

Единственият конкурент на Хиршер в генералното класиране – Алекси Пентюро завърши седми в слалома и вече няма и теоретична възможност да достигне австриеца. Хиршер има 509 точки повече от Пентюро на върха в генералното класиране.

Камен Златков зае 35-о място в първия манш, а другият българин Алберт Попов не успя да завърши първия манш.

СПОДЕЛИ В