Карадайъ:Държавата се движи по инерция,няма да подкрепим Бюджет 2018,тази власт е вредна

58

Не се виждат никакви реформи, в който и да е сектор, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Плевен, помолен да коментира предложения от управляващите бюджет за 2018 г.

Много е ясно, че няма да го подкрепим, бе категоричен той. Според него бюджетът е „наливане на средства в нереформирани сектори, без да има идея за реформи“.

 

Държавата и държавността ерозират и демокрацията в страната е в опасност, за което полагат много сериозни усилия властимащите,

 

тоза зяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Плевен.

Председателят  Мустафа Карадайъ присъства на семинар на Младежката организция на Движението в Плевен, заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, народния представител от Плевен Велислава Кръстева и евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

„Демокрацията е в криза. Вота на недоверие е най-крайната мярка в парламентаризма и това е сигнал, че има голям проблем в обществото и в политическата ни система.  И

ние ще бъдем активни във вотове на недоверие”,

така коментира председателят на ДПС.

Карадайъ  даде оценка на управляващата коалиция, като заяви:

Тази власт е вредна за страната и тя минира бъдещето на страната.

Това бе оценката на Централния съвет на ДПС, който реши всичките ни структури да работим за демонтирането и преформатирането на властта в страната.“

Мустафа Карадайъ бе категоричен, че „това правителство е вредно за страната и още вчера  трябваше да си е заминало. Ние ще използваме всички демократични инструменти да демонтираме тази власт.”

„Председателство  на Съвет на  ЕС не може да бъде алиби, за която  и да е власт, още повече, когато  тя е вредна и най-вече власт, в която участват крайни елементи. С тази формула европедседателството вместо да ни доведе плюс може да има точно обратния ефект и като краен резултат да получим минуси за страната”, прогнозира Карадайъ .

Той обобщи, че  по време  на обиколките в страната  наблюдава, че  „езикът на омразата, омразата в действие и агресията днес са на власт. И основната вина за това е на ГЕРБ, тези , които конструираха тази власт.”

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира и „Бюджет 2018”. „Бюджетът в този му вид не се виждат никакви реформи в нито един сектор и ние няма да го подкрепим. Наливане на средства в нереформирани сектори без никаква идея за реформи.  Държавата се движи по инерция. Бюджетно оптическа измама.“