Стойнев : Искаме смяна на властта, БСП вече е готова  да управлява

63

Жалко е, че по-голямата част от депутатите на ГЕРБ скачат и си късат ризите, когато трябва да защитават Цветан Цветанов или Бойко Борисов“, допълни депутатът от левицата.

ГЕРБ трудно признават своите грешки. Но когато доводът е да не дразним своите европейски партньори, това е възмутително. Ние не бива да смитаме боклука под килима. Това заяви преди началото на пленума на БСП Драгомир Стойнев, зам. председател на партията.

Социалистът коментира оставката на вече бившия председател на парламента Димитър Главчев.

„Жалко е, че по-голямата част от депутатите на ГЕРБ скачат и си късат ризите, когато трябва да защитават Цветан Цветанов или Бойко Борисов“, допълни той.

Удовлетворени сме от оставката на Главчев. Но от коментарите на ГЕРБ разбираме, че те не разбират същността на проблема. Не разбират как функционира демокрацията в страната“, коментира Драгомир Стойнев от БСП.

Стойнев „зави“ разговора към темата с пенсионерите, контрабандата и капиталовите разходи.

Запитан дали ще се поиска оставката на Иво Христов, той заяви: „Иво Христов не е член на БСП. Той е от гражданската квота. Той излезе и се извини на всички български граждани. БСП е една демократична партия, има си предвиден ред. Докато в ГЕРБ е съвсем друго – каквото кажат първите двама, това се случва“.

На въпрос дали има сближаване с ДПС, Стойнев отговори: „Това, че ДПС искат по някакъв начин да разклатят властта, това е тяхно политическо решение. Докато ние искаме смяна на властта. БСП вече е готова наистина да управлява“.