0.9 C
София
четвъртък, декември 3, 2020
Абрамович се разделя с Жукова,след развод №2 плати 150 млн. паунда, колко...

Абрамович се разделя с Жукова,след развод №2 плати 150 млн. паунда, колко ще са сега

351

Бизнесменът Роман Абрамович се разделя с Даря Жукова – жената, заради която той остави втората си съпруга. Жукова е съосновател на музея за съвременно изкуство „Гараж“. Информацията за раздялата им е на съветника на бизнесмена Джон Манн, цитиран от РИА Новости.

„След 10 години съвместен живот ние приехме нелекото решение да се разделим, но да останем близки приятели, родители на две забележителни деца и партньори в проекти, които започнахме да развиваме съвместно. Имаме намерение съвместно да възпитаваме децата си и продължаваме работата си като съоснователи на Музея за съвременно изкуство „Гараж“ в Москва и на културния център на остров Нова Холандия в Санкт-Петербург“, изчете Манн съвместното заявление на Абрамович и Жукова.

Роман и Даша се запознават през 2005 година, а три години по-късно се женят на тайна церемония. Плод на тяхната любов са двете им деца – Аарон и Леа. Това беше брак №3 за 50-годишния Абрамович, който се разведе с втората си съпруга през 2007 година. Смята се, че Роман и Дария притежават “значителна” частна колекция от произведения на изкуството. Всъщност 36-годишната Жукова е човекът, който запалва олигарха по изкуството. Бившата манекенка и приятелка на тенисиста Марат Сафин е член на борда на директорите на музея “Метрополитън” в Ню Йорк.

Роман Абромич е бил женен още за Олга Юриевна, с която сключва брак през 1987 година и от която няма деца. Техният брак продължава до 1990 година, след което той вдига сватба с Ирина Маландина, майка на пет от децата му. Техният съюз издържа 16 години, а при развода г-жа Абрамович получава около 150 млн. паунда.

 

СПОДЕЛИ В