Атанасова:Част от представителите в НС целеха с домати,яйца–това се пренесе в парламента

18

Част от представителите в сегашното Народно събрание целеха с домати и яйца – това се пренесе вътре, в сградата на парламента. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

„Утре в 13.00 ч. сме поканени от президента Румен Радев, за да ни връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство“, посочи също Атанасова.
По думите ѝ това е факт след проведените днес консултации при държавния глава. Десислава Атанасова потвърди, че вече имат готов кабинет, като Даниел Митов ще бъде номиниран за министър-председател.
Тя уточни, че в състава на кабинета има както министри в оставка, така и нови лица. Председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС допълни, че преди изтичането на 7-дневния срок ще предложат за гласуване своето предложение за правителство.

По думите ѝ в първите дни на работа на 45-ото Народно събрание нивата на агресия са били същите като по време на протестите през лятото. Атанасова коментира още, че целта на решението премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента е да бъде нападнат.
„Тези, които бяха отвън и инициираха всякакви подривни дейности срещу държавността и сградите на държавността. Част от представителите в сегашното Народно събрание целеха с домати и яйца – това се пренесе вътре в сградата на 45-ото Народно събрание. Пряко агресира и срещу най-голямата парламентарна група, тази на ГЕРБ. Не знам кои са мутрите в нашата парламентарна група и как ще се саморазправят с нас, но е факт, че агресията, омразният тон – владеят парламента“, изтъкна тя.