Бербатов започва треньорска кариера, в Етър 

19
Димитър Бербатов , снимка БНТ

Бербатов започва треньорска кариера, в Етър

Етър е на път да осъществи истински удар. В треньорския щаб на „виолетовите“ ще влезе Димитър Бербатов, съобщава „Велико Търново спорт“.

Бербо ще отговаря за подготовката на нападателите на тима. Очаква се още следващата седмица бившият играч на Ман Юнайтед да се присъедини към лагера на „виолетовите“ в Южна България.

Старши треньорът на Етър Александър Томаш, който е и най-близкият приятел на Бербатов, поясни информацията.

Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър. Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип“, заяви старши треньорът на „виолетовите“ Александър Томаш.

Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е“, коментира Томаш.

Димитър Бербатов неотдавна придоби лиценз „А“ от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА.

 

СПОДЕЛИ В