Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан

19

Бизнесменът Пламен Бобоков е бил задържан тази сутрин, каза за „Хоризонт“ говорителят на Специализираната прокуратурата Кирил Пейчинов.

Бобоков е сред обвиняемите за аферата с опасния боклук, но прокуратурата му беше определила парична гаранция от 1 милион лева.

Защо се е стигнало до задържането

Според източници на БНР,  защото не е внесъл навреме паричната си гаранция. От прокуратурата обещаха да предоставят информация по случая по-късно.

Първа за ареста на Пламен Бобоков съобщи Ани Александрова, пиар на предприемача. Тя написа:

„Днес в 9.40 часа бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков . Той беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден“.

Според Пламен Бобоков с повторния арест са нарушени човешките му права и той ще се обърне към европейски и световни правозащитни институции. Всички банкови платежни нареждания и вносни бележки са доказателство, че Бобоков е платил гаранцията си, обясни пред БНР Ани Александрова, с която бизнесменът е успял да се свърже за кратко.

„Арестували са го, той успя да ми се обади и това беше последната ни връзка с него“, каза Александрова и допълни, че няма представа дали е задържан в русенския арест.

От 28 май пред къщата на Пламен Бобоков в Русе има постоянен полицейски пост.

Братът на Пламен Бобоков – Атанас, е под стража от десетина дни.

СПОДЕЛИ В