Борисов:Всички лъжи една по една заминават в коша,остава свършеното,направеното,работата

26

Всички лъжи една по една заминават в коша, остава свършеното, направеното и работата. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов след срещата в Порто, става ясно от видеоклип, публикуван в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. Той посочи, че вчера в България е поставен рекорд по брой ваксинирани души.

„Индийският премиер ще бъде още по-тревожен, като знаем какви са цифрите – 350-400 хиляди не ден заболели, хиляди починали. Тревогите ще продължат. Ние в Европа винаги малко по-бавно тръгваме, защото е нормално – има 27 държави-членки, Европейски парламент, Европейска комисия. Докато цялата тази машина се задейства, малко се забавихме с ваксините в Европейския съюз, но сега над 200 милиона ваксини са поставени. В България вчера постигнахме рекорд, благодаря на докторите – 37 хиляди ваксини на ден в един среден град по големина в България. Продължаваме – в понеделник идват още 300 хиляди ваксини, следващата седмица още 400 хиляди ваксини. И трите приоритета, които сложихме в началото, включително „зелените“ коридори, продължават да работят на макс“, поясни още той.

„На тези, които сега много обичат да дават оценки и говориха за чипиране, че с РНК ваксините ни чипират, искам да кажа, че 37 хиляди българи вчера са се ваксинирали. Всички лъжи една по една заминават в коша, остава свършеното, направеното и работата. Благодаря на всички, които участват в тази дейност“, допълни Борисов.

СПОДЕЛИ В