Борисов:30г не е работило така добре НС.Опитват да ни привързват като хартиена коалиция

Вместо да се поучим от грешките на нашите предшественици в рамките на статуквото, които на Разпети Петък цяла нощ приемат въпреки нашите хиляди обяснения каква грешка правят, сега и вие придадохте драматизъм, за да им покажем, че и ние можем цяла нощ да работим. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг пред журналисти, съобщи Агенция „Фокус“.

Искам да напомните на всички, че ние победихме на тези избори по техния избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри, заяви Борисов. „И по никакъв начин Избирателният кодекс не ни е проблем. Услужливо се опитват да забравят, че промените в Избирателния кодекс бяха внесени от коалиционния партньор на ПП – Българската социалистическа партия.“.

Някои се опитват да ни привързват като „хартиена коалиция“, заяви Борисов.

„Извинявайте, господа. Толкова много направи този парламент и аз за последните 30 г. не си спомням по-добре работещ парламент. Но, ако не беше избран председател, той нямаше да работи. Този жест тогава на БСП ние го оценихме и затова влязохме в разговор, а и ние сме обещали на нашите избиратели да върнем и възможността за хартиена бюлетина. Защото съмненията в машините – и у нас, и у БСП, и у всички ги има. Само преди дни господин Божанов, каза че не може на 100% да гарантира сигурността на машините, а той все пак беше вицепремиер и то в електронното управление.“.

„Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. От 30 години не е имало толкова добре работещ парламент“, каза още той и разпореди на депутатите си не само да не закриват обществения съвет към ЦИК, а да го разширят.

„Предлагам да говорите с колегите, много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. Ние искаме честност и справедливост“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Оставете го район чужбина. Когато го вкараха, те не знаеха какво правят. Да видим какво ни е по-важно – българите, които живеят тук, или тези в чужбина. Оставете 40 човека. Не им давайте повод да говорят. Бихме ги по техните правила и пак ще ги бием. Разкрихме далаверите им с газа, с петрола, сега и с въглищните централи“, призова Борисов.

„Говорете с другите партньори – оставете района, оставете 40 човека, нека всички, които са в чужбина, да имат право да гласуват. Намери го и Христо Иванов и го питай дали дава гаранции за машините – ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция – дрън, дрън. Това е предложение на БСП и ние сме го обещали това и на нашите избиратели – тези, които се притесняват от машините“, уточни председателят на ГЕРБ.

„Ясни са ми колегите от ПП какво целят. Говорете с колегите от ДБ, те са системна партия“,

добави той.

Томислав Дончев добави: „Ясно трябва да се определим, че сме част от реформистките сили и нямаме нищо общо с партиите на статуквото.