Борисов:Поемаме ангажимент за подкрепа за бизнеса за 10дни с нови противоепидемични мерки

18

Поемаме ангажимент за пълна подкрепа за бизнеса за десетте дни, в които ще действат нови противоепидемични мерки. Това каза на брифинг министърът на икономиката Лъчезар Борисов, предаде Агенция „Фокус“. Министърът посочи, че продължават мерките 80/20, 60/40, 75/0 и „Запази ме“, както и тези, които действат през НАП, ББР и Фонд на фондовете .

„Трябва да работим заедно. Днес НОЩ взе решение за противоепидемични мерки в интерес на здравето на хората. Направихме консенсус и всички работим заедно, за да отговорим на нуждите на бизнеса. Предприемаме незабавни мерки в координация с всички заинтересовани страни в рамките на диалог и консенсус“, допълни Борисов.

Той добави, че вече е провел разговори с браншови организации, а срещите ще продължат през деня. Борисов увери, че е и в комуникация с вицепремиера Томислав Дончев, социалния министър Деница Сачева, както и с министъра на финансите Кирил Ананиев.

Имаме ресурс. Ще се справим. Отделили сме средства и компаниите ще получат аналогична програма и процедура през НАП и ОП „Иновации и конкурентоспособност“,

заяви Лъчезар Борисов.

СПОДЕЛИ В