Владимиров: Нинова гледа през призмата на партиен лидер, аз – на кмет на всички перничани

33
Когато започнахме прекия контакт, Борисов видя, че част от министрите му не могат да се ориентират в кризата в Перник, затова той взе в свои ръце оргазизацията, изпращайки на място Нанков и Караниколов. И нещата започнаха да се случват по-бързо.
Тази криза ще я изживеем, но тук трябва да се свърши конкретна работа, за да не се оправдаваме после със субективни фактори и природа. Да променим подземната инфраструктура ще дадем по-различна перспектива на Перник.
Това заяви в „Беновска пита“ кметът на Перник Станислав Владимиров за взаимодействието с правителството за решаване на кризата в града.
„Аз премиера не съм го познавал преди, трудно мога да си изградя мнение. Винаги съм се опитвал да страня от личните нападки, защото човек трябва да запази достойнството и на най-големия си опонент в политиката“, изтъкна икономистът, който поясни, че има добра комуникация с министрите Караниколов и Нанков, но не толкова с колежката им от МРРБ Петя Аврамова, а с Нено Димов е имал само една кратка среща в кабинета му.
Той изтъкна, че като кмет на всички перничани, макар и избран от БСП, е нормално да има разминаване с партийния лидер Корнелия Нинова:
„Корнелия Нинова гледа през призмата на партиен председател, а аз – през погледа на кмет на всички перничани.
Нормално е да имаме разминавания в дадени виждания за кризата в Перник“, каза Станислав Владимиров.
„Аз съм избран от БСП, няма как да изляза от БСП – аз съм четвърто поколение социалист, но аз съм кмет на всички перничани, особено в това изпитание в момента, за да минем през него по възможно най-безболезнен начин. Като кмет трябва да търся всички варианти за преодоляването на тази криза и евентуално всички предизвикателства от възникването на по-голяма криза. Освен липсата на достатъчно вода в Перник, има опасност от смесване на чистата с мръсната вода в два квартала. Имахме невероятен късмет, можеше да стане много по-голяма криза“, каза още кметът.