Всички места от приема на студенти в УНСС,държавна поръчка,запълнени на първо класиране

40

Всички места от плановия прием на студенти в Университета за национално и световмомстопанство (УНСС), държавна поръчка, са запълнени на първото класиране с резерви, обявено днес. Това съобщиха от УНСС.

Класираните кандидат-студенти, които искат да се запишат или да потвърдят участието си в следващите класирания, трябва да го направят от 8 до 11 юли (включително).

С цел запазване на здравето на кандидат-студентите в условията на извънредна епидемиологична обстановка, УНСС разработи уникална за България система за онлайн записване и онлайн потвърждаване за следващи класирания. Запазена е и възможността за записване и потвърждаване на място в УНСС при спазване на всички противоепидемиологични мерки.
Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли.

Най-предпочитаните професионални направления и поднаправления (в които са включени 43 бакалавърски специалности), посочени на първо място, са „Икономика и бизнес“ (5 кандидати за 1 място), „Икономика на инфраструктурата“ (4 кандидати за 1 място), „Финанси, счетоводство и контрол“ (4 кандидати за 1 място), „Администрация и управление“ (4 кандидати за 1 място) и „Право“ (4 кандидати за 1 място).

През новата учебна година ще бъдат приети 2 208 първокурсници, държавна поръчка, в редовна и дистанционна форма на обучение. Заедно със студентите, приети в платено обучение, те ще бъдат стотният юбилеен випуск на УНСС.

СПОДЕЛИ В