Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса

26

Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса

Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса, която предстои да започне работа в УМБАЛ „Св. Георги“. Това обяви кметът Здравко Димитров на заседанието на Общинския кризисен щаб.

„В този момент всички трябва да сме адекватни и единни. От нас зависи дали ще имаме малки или големи щети“, заяви Гергов, който се включи в излъчваното онлайн заседание.

Бизнесменът съобщи още, че за полева болница са отделени две палати в панаира.

Освен парите, той ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

„При нужда се разбира кои са истинските българи“, заяви кметът Димитров и благодари на бизнесмена. Същото е направил и премиерът Бойко Борисов след като е разбрал за жеста.

Финансистът на УМБАЛ „Св. Георги“ Момчил Мавров обясни, че с дарението ще бъде оборудвана с всичко необходимо лабораторията, която предстои да започне работа до 10-12 дни.

Кметът Димитров обяви и други големи компании, които са направили дарения – „Бултекс“ ООД – 4000 маски, „Керамик Груп“ – 1000 маски, „Роза импекс“ – 110 литра дезинфектант,  КЦМ- 40 000 лв.. „Нестле“ ще помогне с пакетирани храни, а други фирми ще дарят дезинфектанти и белина.

 

СПОДЕЛИ В