Григор Димитров в Хасково: Нещата започват да се нормализират, чакаме следващите турнири

38

Не сме говорили с Джокович за демонстративен турнир в България, обяви пред журналисти в Хасково след края на днешната си тренировка първата ни ракета Григор Димитров.

Той се завърна в родния си град след края на първата спирка от демонстративния турнир „Адриа Тур“ в Белград.

Българинът призна, че винаги е специално да се завръща у дома и е прекарал страхотно в сръбската столица през изминалия уикенд.

„Хубаво е да съм отново вкъщи. Не помня кога за последно бях стъпвал на този корт, имал съм много хубави победи и лоши загуби, винаги изпитвам една специална носталгия, когато се завърна у дома.

 

Знам само, че в края на тази седмица ще играем в Хърватска, ще направим още няколко подготвителни мачове. Беше странно да се видим за първи път от толкова време насам – толкова много си липсвахме, прекарахме много хубави моменти и извън корта.

Нещата лека-полека започнат да се нормализират, чакаме да видим кога ще са следващите турнири. Винаги ми е харесвало, когато намирам ново предизвикателство, както това след пандемията“, посочи той.

Гришо заяви, че не е разговарял с Ноле за подобна надпревара в България, като коментира и критиките, отправени към организаторите в Белград за неспазването на противоепидемичните мерки.

„С него много често си комуникираме за много различни неща. Първо трябва да видим колко турнира ще играем, това са приоритетите ни сега. Черна гора отпадна като вариант, не сме говорили по-сериозно по отношение на това да има такъв турнир и в България.

Всяка една страна се бори с вируса по собствен начин, това не зависи от нас, каквото ни казваха, спазвахме абсолютно всичко. Когато пристигнахме, имаше публика през цялото време. Феновете ни помагат толкова много, самата атмосфера беше много добра и всеки един от нас се наслади максимално. Последните четири месеца бяха много тежки за нас, правихме нещата по възможно най-добрия начин“, аргументира се той.

По думите му едно от най-големите предизвикателство по време на пандемията, е било да поддържа добра форма.

„Едно от нещата, които научих, беше, че дори да не правя нещо в деня, е окей. Използвах времето за себе си. Разбрах, че е окей да нямам физически ден. Така или иначе, не спирах да тренирам, за нас това е много важно – загубиш ли месец физическа форма, много трудно се наваксва. Това беше едно от най-предизвикателните неща – да поддържаме форма“, завърши Григор Димитров

СПОДЕЛИ В