Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече тренира в зала „София“ за участието си в седмото издание на турнира от сериите ATП 250 Sofia Open в зала „Арена Армеец“ през следващата седмица.

Димитров, който спечели титлата през 2017 година при единственото си участие в надпреварата в българската столица, не крие вълнението си, че ще играе отново пред родна публика.

„Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент“, каза Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на състезанието.

„Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване“, допълни още хасковлията.

Той има отлични спомени от предишното си участие в  Sofia Оpen през 2017 година, която Димитров в последствие спечели Финалния турнир на АТП в Лондон и се изкачи до третото място в световната ранглиста.

„2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила“, каза Димитров.

Той не крие амбициите си отново да целуне корта в София след финала като шампион през тази година.

„Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам – защо не да го направя още веднъж…Да, вълнувам се“, каза още Димитров.