19.1 C
София
петък, август 14, 2020
Дариткова: Глобалният ни приоритет е да довършим мандата

Дариткова: Глобалният ни приоритет е да довършим мандата

14

„Ние не сме си самодостатъчни, имаме нужда от силна опозиция, но е важно тя да бъде обективна и конструктивна. Тонът и в Народното събрание, и в изказа на президента не е институционален. Имам големи притеснения по отношение на това, което ние генерираме като модел на управление сред българските граждани от парламента. Винаги съм призовавала от парламентарната трибуна рейтингът на парламента да бъде ангажимент на всички. Не се печели политически дивидент от това, че ти обругаваш своите противници. Това се доказа във времето. Смятам, че всички трябва да сме ангажирани да намалим агресията в обществото“, каза д-р Дариткова.

Трябва да търсим начин да заздравим доверието в институциите“,

добави още тя. По думите й когато те се противопоставят отново с цел печелена на политически дивидент, това не носи полза на никого, защото общо ще бъде неуважението към всички.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ обърна внимание, че амбицията на партията през 2020 г. е управляващите да имат възможност да реализират приоритетите в управленската си програма.

Ние сме поставени в такова разпределение на силите в парламента от българските избиратели, че няма как да управляваме самостоятелно и трябва да се съобразяваме с нашите коалиционни партньори. Динамична е наистина полемиката с коалиционните партии. В някои ситуации нещата изглеждат извън контрол, но аз смятам, че после се постига нужният консенсус за това ние да следваме приоритетите от програмата, която сме очертали за това управление. Защото наистина локалните предизвикателства не трябва да пречат на реализацията на глобалните приоритети, а глобалния ни приоритет е да довършим мандата. Като основните заложени в програмата цели и задачи наистина се изпълнят преди следващите парламентарни избори, заяви Дариткова.

СПОДЕЛИ В